NEMO-ti in TSO-ji s ponosom oznanjajo uvedbo nove strukture upravljanja sodelovanja med NEMO-ti in TSO-ji z uvedbo MCSC (Market Coupling Steering Committee)

Vsi NEMO-ti in TSO-ji se v zadnjih letih nenehno izboljšujejo zato, da bi dosegli celotno integriran evropski trg z električno energijo. Z novo nastalo strukturo upravljanja MCSC (Market Coupling Steering Committee), ki je začela veljati 14. januarja 2022 verjamejo, da lahko bistveno izboljšajo njihovo sodelovanje pri povezovanju trga za dan vnaprej in znotraj dneva. Prva seja novo ustanovljenega MCSC je potekala 2. in 3. februarja 2022. Z integracijo odločanja za oba trga, dan vnaprej in znotraj dneva, bo nova struktura zagotovila nadaljnje usklajevanje, spodbujala učinkovitost in ustvarila hitrejši mehanizem odločanja.

Rafael Gómez-Elvira González, predsednik odbora vseh NEMO-tov in Kjell A. Barmsnes, predsednik vseh TSO-jev prek tržnega odbora ENTSO-E, sta poudarila, da se za energetski sektor časi hitro spreminjajo in da se NEMO-ti in TSO-ji zavedajo svojih vlog pri doseganju popolnoma integriranega evropskega trga z električno energijo. Zeleni dogovor, večji prodor OVE ter bolj proaktivni potrošniki in udeleženci na trgu, pomeni tudi, da so NEMO-ti in TSO-ji začutili potrebo po ukrepanju zdaj zato, da bi zagotovili boljše upravljanje, operativni razvoj in večje sodelovanje z vsemi zainteresiranimi strankami.

Celotno sporočilo za javnost si lahko preberete v priloženi datoteki.

Nazaj

Pomoč

Z veseljem vam priskočimo na pomoč.

Kakšna je vsota 1 in 5?