Povabilo tržnim udeležencem za testiranje SIDC (prej XBID)

Povabilo zainteresiranim tržnim udeležencem, da sodelujejo pri testnem obdobju enotnega trgovanja znotraj dneva na SI-AT in SI-HR meji v okviru projekta XBID, sedaj SIDC

Namen preizkusnega obdobja je predstaviti novim udeležencem na trgu (implicitnim in eksplicitnim) enotno platformo, ki je namenjena trgovanju znotraj dneva (ang. SIDC).

Implicitni tržni udeleženci bodo dostopali do SIDC preko lokalne aplikacije za trgovanje (ang. LTS), ki je na voljo s strani borze za električno energijo BSP. Vse informacije v povezavi z implicitnim dostopom lahko tržni udeleženci pridobijo pri slovenski borzi za električno energijo BSP preko elektronske pošte trading@bsp-southpool.com. Lokalne platforme, ki omogočajo možnost trgovanja v posameznem območju, se lahko med seboj razlikujejo in lahko vključujejo dodatne funkcije oziroma funkcionalnosti, ki podpirajo lokalne procese v posamezni državi.
Podporo za eksplicitne udeležence bosta zagotovila HOPS in ELES. Zainteresirane tržne udeležence (samo eksplicitni dostop) vabimo, da se obrnejo na upo.so@eles.si, da jim posredujemo informacijo o dostopu za platformo za dodelitev, zahtevana potrdila in potrebne priročnike o uporabi aplikacij.

Datumi testnih dostopov in testiranja:
42. teden
-  Ponedeljek, 14.10.2019,  - Običajno delovanje,
-  Torek, 15.10.2019, - Običajno delovanje,
-  Sreda, 16.10.2019, - Običajno delovanje + preklic posla/ponudbe + zaprtje trga
-  Četrtek 17.10.2019 Običajno delovanje + preklic posla/ponudbe + zaprtje posameznih mej med območji trgovanja
-  Petek, 18.10.2019,  - Preizkušanje ni predvideno
43. teden
-    Rezervirano za dodatno preskusno obdobje v primeru ustrezne odločitve projekta SIDC
44. teden
-    Rezervirano za dodatno preskusno obdobje v primeru ustrezne odločitve projekta SIDC

 

Go back

Pomoč

Z veseljem vam priskočimo na pomoč.

Please calculate 6 plus 2.