Izobraževanja

Borza BSP nudi prenos znanja z izobraževanji, ki nudijo široko paleto možnosti, od osnovnega znanja o trgu električne energije s spajanjem trgov, do delavnic po meri. Naš cilj je zagotoviti celovite informacije o funkcionalnostih trga, saj le dobro obveščeni udeleženci prispevajo k stabilnem in likvidnem trgu.

Izobraževanje za borznega posrednika

Izobraževanje za borznega posrednika je program, ki trgovce opremi s potrebnimi veščinami in znanjem za trgovanje na trgih BSP. Program nudi strokovno usposabljanje in certificiranje, ki zagotavlja, da so trgovci dobro pripravljeni na poslovanje na trgu z električno energijo. Poleg tega program nudi dopolnitev spretnosti za tiste, ki želijo razširiti svoje strokovno znanje na področju trgovanja.

Vsebina usposabljanja zajema:

  • trg za dan vnaprej znotraj dneva,
  • pravila trgovanja,
  • produkti in urniki,
  • obračun in poravnava,
  • trgovalne platforme
  • sistem ujemanja
  • simulacije

Tečaj traja približno 8 ur in je organiziran v prostorih BSP v Ljubljani.

Delavnice po meri podjetja

Področje trga z električno energijo je obsežno in zajema različna področja, od katerih vsako predstavlja edinstvene izzive, ki jih morajo podjetja premagati, da dosežejo svoje cilje. V tem obsegu morajo podjetja pridobiti raznovrstno znanje in vpoglede, ki so prilagojeni njihovim posebnim potrebam. To lahko vključuje vse, od razumevanja regulativnih okvirov in tržne dinamike, do razvoja učinkovitih cenovnih strategij in sprejemanja inovativnih tehnologij. S poglobljenim razumevanjem teh tem lahko podjetja uspevajo v zelo konkurenčni industriji.

BSP uspešno sodeluje z organizacijami, ki želijo pridobiti vpogled v določen nabor veščin na področju trgovanja z električno energijo.

Izobraževanje se izvaja glede na povpraševanje.

Market messages