Trgovanje za dan vnaprej

Volumen MWh
Cena za BASE EUR/MWh
Cena za Euro Peak EUR/MWh
 
MCP
Cena
BASE
EuroPeak

Trgovanje znotraj dneva

15 min volumen
Urni volumen
Blok volumen
 
Skupni volumen MWh
15 min volumen MWh
Urni volumen MWh
Blok volumen MWh

MI Results

MI1
MI2
MI3
 
MI1 MWh
MI2 MWh
MI3 MWh
Datum:
Avstrija Slovenija MWh Slovenija Avstrija MWh
Madžarska Slovenija MWh Slovenija Madžarska MWh
Hrvaška Slovenija MWh Slovenija Hrvaška MWh
Italija Slovenija MWh Slovenija Italija MWh

Uvoz

Avstrija - Slovenija MWh Hrvaška - Slovenija MWh Madžarska - Slovenija MWh Italija - Slovenija MWh

Izvoz

Slovenija - Avstrija MWh Slovenija - Hrvaška MWh Slovenija - Madžarska MWh Slovenija - Italija MWh

Časopis

Bodite na tekočem z najnovejšimi dogodki na energetskem trgu in borzno dejavnostjo družbe BSP. Časopis vsebuje četrtletni povzetek poročil o trgovanju na slovenskem trgu z jasno razčlenitvijo trgovalnih podatkov. Poleg trgovanja, bralec dobi uvid novosti v zvezi s implementacijo projektov družbe BSP, skupaj z ekskluzivnimi intervjuji naših cenjenih regionalnih partnerjev.
Več o tem

Izobraževanje

Borza BSP nudi prenos znanja z izobraževanji, ki nudijo široko paleto možnosti, od osnovnega znanja o trgih električne energije s spajanjem trgov do delavnic po meri. Naš cilj je zagotoviti celovite informacije o funkcionalnostih trga, saj le dobro obveščeni udeleženci prispevajo k splošnemu uspehu trga.
Več o tem

Trgovalni podatki

Naš center za prenose ponuja priročen način za dostop do vseh bistvenih slovenskih tržnih indeksov za trge dan vnaprej in znotraj dneva. Prenesete lahko široko paleto izvirnih zgodovinskih in analitičnih podatkov, ki vam bodo dali obširen pogled na tržne trende in nihanja skozi čas.
Več o tem

Zadnje novice

SIDC: uspešno opravljeni testi 15 minutnih produktov na hrvaškem trgu

  Danes potrjujemo, da so bili uspešno opravljeni testi v zvezi z uvedbo 15-minutnih produktov na Hrvaškem trgu in posledično trgovanja med Hrvaško, Slovenijo in Madžarsko. Pričakovani go-live datum je 9. januar 2024 (s prvim dnem dobave 10. januar 2024), katerega cilj je izboljšati trgovanje znotraj dneva med tremi državami prek SIDC. Celotno sporočilo za javnost si lahko preberete v priponki.

Beri naprej

V četrtem četrtletju je BSP sprejel MVM Partner Ltd kot novega člana borze

  MVM Partner Energy Trading Ltd, znan tudi kot MVM Partner Ltd, je dobavitelj elektriko za skupino MVM Group, ki je v lasti Madžarske. Poleg tega izključno dobavlja elektriko podjetju MVM Next Energy Trading Ltd.  

Beri naprej

Market Coupling Steering Committee (MCSC) je sprožil poglobljeno preiskavo glede delne prekinitve spajanja trgov 28. oktobra

Tekom poteka spajanja trgov je 28. oktobra prišlo do tehničnih težav, ki so privedle do delne prekinitve spajanja trgov. Država/območje ponudb, kjer je prišlo do prekinitve spajanja trgov od SDAC: Grčija Knjiga ponudb, ki je posledično izostala iz kalkulacije: HENEx Prekinjeni interkonektorji v sklopu SDAC: GR-BG, GR-IT HEnEx je poročal, da je prišlo do tehnične težave v lokalnem trgovalnem sistemu, ki se nanaša na prehod ure in dodatne MTU za dan dobave 29.10.2023. Težave ni bilo mogoče odpraviti v času, ki ga opredeljujejo procedure SDAC, zato je bila razglašena delna prekinitev spajanja...

Beri naprej

Market messages