Trgovanje za dan vnaprej

Volumen MWh
Cena za BASE EUR/MWh
Cena za Euro Peak EUR/MWh
 
MCP
Cena
BASE
EuroPeak

Trgovanje znotraj dneva

15 min volumen
Urni volumen
Blok volumen
 
Skupni volumen MWh
15 min volumen MWh
Urni volumen MWh
Blok volumen MWh

MI Results

MI1
MI2
MI3
 
MI1 MWh
MI2 MWh
MI3 MWh
Datum:
Avstrija Slovenija MWh Slovenija Avstrija MWh
Madžarska Slovenija MWh Slovenija Madžarska MWh
Hrvaška Slovenija MWh Slovenija Hrvaška MWh
Italija Slovenija MWh Slovenija Italija MWh

Uvoz

Avstrija - Slovenija MWh Hrvaška - Slovenija MWh Madžarska - Slovenija MWh Italija - Slovenija MWh

Izvoz

Slovenija - Avstrija MWh Slovenija - Hrvaška MWh Slovenija - Madžarska MWh Slovenija - Italija MWh

Časopis

Bodite na tekočem z najnovejšimi dogodki na energetskem trgu in borzno dejavnostjo družbe BSP. Časopis vsebuje četrtletni povzetek poročil o trgovanju na slovenskem trgu z jasno razčlenitvijo trgovalnih podatkov. Poleg trgovanja, bralec dobi uvid novosti v zvezi s implementacijo projektov družbe BSP, skupaj z ekskluzivnimi intervjuji naših cenjenih regionalnih partnerjev.
Več o tem

Izobraževanje

Borza BSP nudi prenos znanja z izobraževanji, ki nudijo široko paleto možnosti, od osnovnega znanja o trgih električne energije s spajanjem trgov do delavnic po meri. Naš cilj je zagotoviti celovite informacije o funkcionalnostih trga, saj le dobro obveščeni udeleženci prispevajo k splošnemu uspehu trga.
Več o tem

Trgovalni podatki

Naš center za prenose ponuja priročen način za dostop do vseh bistvenih slovenskih tržnih indeksov za trge dan vnaprej in znotraj dneva. Prenesete lahko široko paleto izvirnih zgodovinskih in analitičnih podatkov, ki vam bodo dali obširen pogled na tržne trende in nihanja skozi čas.
Več o tem

Partnerstvo

Klirinške storitve v Črni gori 2023

Leta 2022 sta EPEX in BSP, v sodelovanju s črnogorsko borzo BELEN, vzpostavila črnogorski borzni trg za dan vnaprej skupaj z kliringom in finančno poravnavo borznih poslov. Namen tega strateškega zavezništva je izkoristiti strokovnost in znanje vseh vpletenih strani, da bi tako ustvarili trden in učinkovit trg, ki bi posledično koristil vsem deležnikom.

Trg za dan vnaprej, s klirinško rešitvijo, je pričel delovati 26. aprila 2023.

Read more

Klirinška storitev v Severni Makedoniji 2023

BSP in EPEX sta ponovno uspešno združila moči. Namen je bil vzpostavitev severnomakedonskega trga za dan vnaprej skupaj z makedonskim operaterjem trga z elektriko (MEMO), pri čemer obe podjetji gradita na svojem znanju in strokovnosti vzporednega projekta v Črni gori.

BSP je zagotovil klirinško rešitev in koordiniral celotno zasnovo projekta, vključno s tehničnimi specifikacijami aplikacije za kliring kot tudi izdelavo podrobnega načrta za testiranje lokalizirane klirinške rešitve. Ves ta skupen trud pa je zagotovil, da je klirinški proces potekal učinkovito, uspešno in izpolnjeval vse potrebne zahteve.

Makedonski trg za dan vnaprej, s klirinško rešitvijo, je pričel delovati 10. maja 2023.

Read more

Postavitev trga znotraj dneva v Srbiji 2023

Septembra 2022 je SEEPEX sodeloval z BSP in pričel projekt za vzpostavitev srbskega neprekinjenega trga znotraj dneva. Posledica tega sodelovanja je prvi pomemben in konkreten rezultat sinergije, ustvarjene znotraj skupine ADEX.

Nov trg trgovcem z energijo omogoča nakup in prodajo električne energije v realnem času, kar zagotavlja večjo fleksibilnost in učinkovitost pri upravljanju ponudbe in povpraševanja po energiji. Z uvedbo nove platforme je srbski energetski trg sedaj pripravljen postati še bolj dinamičen in konkurenčen ter ponuja nove priložnosti tako proizvajalcem kot potrošnikom.

Read more

Zadnje novice

Nov dnevni rekord volumna trgovanja znotraj dneva

  Postavljen je bil nov dnevni rekord volumna trgovanja znotraj dneva na BSP, ki je 3. junija dosegel 11.848,80 MWh, kar je 2,6 % več od prejšnjega rekorda 11.545,50 MWh doseženega 4. avgusta 2023.  

Beri naprej

Avkcije znotraj dneva se začnejo izvajati 13. junija 2024

  Obveščamo vas, da se bodo avkcije znotraj dneva začnejo izvajati 13. junija 2024.   Celotno sporočilo za javnost si lahko preberete v priponki.

Beri naprej

Forum o integraciji trga elektrike

  Forum o integraciji trga električne energije (EMIF) je potekal v Evropskem parlamentu v Bruslju 17. aprila 2024 v organizaciji Adex Skupine, Europex, NEMO Committee, Energy Community, EPP in Renew Europe. Dogodek, ki se ga je udeležilo več kot 100 udeležencev, se je osredotočil na vključevanje pogodbenic Energetske skupnosti v implicitni trg z električno energijo (IEM). Ključne razprave so vključevale politično podporo spajanju trgov, prednosti povezovanja trgov ter izzive in priložnosti za pogodbenice EnC. Govorci so izpostavili napredek, možne gospodarske koristi in potrebo po...

Beri naprej

Market messages